19:30

Referat: Sätra SK - Djurgårdens IF FF

Säsongspremiär i seniorserien SSD1 där vi ställdes mot Sätra SK dam på bortaplan.

Det blev en tuff och bra utmaning mot ett för kvällen välmeriterat och mycket starkt och samspelt Sätra.

Matchen slutar med förlust 3-0. Sätra tar ledningen 1-0 efter cirka 10 minuter när vi tappar positionerna i försvarsspelet. Sen blir det en mycket jämn period på cirka 20 minuter med mycket kamp och en del halvchanser från båda lagen. Sätra tar över spelet i sista kvarten och pressar på rejält sista 5-10 minuterna av första. Vi sjunker naturligt tillbaka men håller undan genom att spela man-man.

Andra halvlek börjar ganska jämnt, men när vi släpper man-man-försvaret straffas vi direkt och Sätra utökar till 2-0 för att sedan fastställa slutresultatet 3-0 i slutminuterna när vi inte längre riktigt orkade hålla ihop spelet.

Stark insats av alla spelare mot kvalitativt motstånd, kul att vi visar att vi kan stå upp mot ett division 1 gäng. Vi gnetar på och kryssar i returen!

Ett extra stort tack till Patricia F2007:1 samt Hilda och Olivia från F17 som alla tog för sig respektlöst och stod för mycket fina prestationer. Och Felicia från F19 som alltid spelar mycket stabilt och räddar oss från fler baklängesmål med flera kvalificerade ingripanden.